AsnæslejrenAsnæslejren

Indretning

Den vinkelformede bygning er enkelt indrettet med forstue, kaminstue med vinduer, der på varme sommerdage kan sænkes ned i væggen, køkken med brændekomfur og koldtvandshane, fadebur, sovesal med køjer til 22, lille sovesal, hønseburet til 8, dameværelse til 5 samt bjælkestue og blomkvist ovenpå med tilsammen 9 sovepladser. Der er ingen elektricitet på lejren, og al oplysning foregår med stearinlys og lommelygter.

Gårdspladsen er brolagt rundt om den nu overdækkede brønd. Her er borde, og her foregår morgenvask, hårvask, fodvask, tøjvask, opvask, måltider, solbadning og mange andre aktiviteter. En solid huggeblok står uden for huggehuset, som altid er fyldt med tørre kævler, der skal flækkes til brændekurvene i køkken og kaminstue.

Gårdspladsen fortsætter ned mod skoven, hvor cykelvillaen ligger. Den består af et forrum med gaskøleskab og gasflasker, et midterrum med værktøj og bagest et vaskerum. Toiletter - i dag med træk-og-slip - findes i to små ”slotte” på hver sin side af cykelvillaen. Endnu længere inde mellem træerne findes bålpladsen, hvor aftensmåltidet kan foregå, hvis vejret er lunt og stille. En lille bjælkehytte i nybyggerstil ligger i udkanten af bålpladsen og indbyder til leg.

Boldbane til ”valbybold”, fod/håndbold eller badminton, net til basketbold, svævebane, klatretræer, badebro, tømmerflåde er nogle af de udendørs tilbud lejren også rummer. Og så er der jo først og fremmest skoven rundt om med myretuer, råvildt, fasaner, gravhøje og mange spændende oplevelser for åbne øjne og øren i alle aldre.

Kaminstuen
Asnæslejren grundplan Asnæslejren gammel grundplan